Over de quickscan

De BREEAM-NL In-Use QuickScan is een laagdrempelige methode om snel inzicht te krijgen in de duurzame prestaties van uw gebouw. De scan beoordeelt uw gebouw op maar liefst negen verschillende duurzaamheidsonderwerpen, zoals gezondheid, energie en materiaalgebruik. U ontvangt na het invullen van de scan een indicatieve score.
De uitkomsten kunt u gebruiken om de eerste stap te zetten met de verduurzaming van uw gebouw. Dit verhoogt de marktwaarde van het gebouw, daarnaast is een duurzaam gebouw een prettiger en gezonder gebouw. De scan is gebaseerd op de nieuwste versie (v6.0.0 Utiliteitsbouw) van het bekende keurmerk BREEAM-NL In-Use, internationaal hét duurzaamheidskeurmerk voor bestaande gebouwen.

Van indicatief naar nauwkeurig

U heeft na het invullen van de scan een indicatieve score voor uw gebouw. Wilt u een nauwkeurige score? Graag wijzen wij u op de mogelijkheid om met de beschikbare methodiek BREEAM-NL In-Use aan de slag te gaan. Wilt u vervolgens de duurzaamheidsprestaties van uw gebouw onafhankelijk laten beoordelen, dan raden wij u aan om te certificeren. Uw nauwkeurige score wordt dan getoetst door een derde. Hiermee kunt u aan de markt tonen wat uw prestatie is. Meer informatie hierover vindt u hier.

Samen verbeteren

Met deze scan willen wij u kennis laten maken met het brede begrip duurzaamheid. DGBC heeft de ambitie om de BREEAM-NL In-Use QuickScan door zo veel mogelijk gebouweigenaren, beheerders en gebruikers te laten invullen. Door te weten waar we met alle gebouwen staan, kunnen we verbeteren. Door de verzamelde data te combineren met de reeds beschikbare databases (DGBC, Kadaster, RVO, Google) kan kennis worden ontwikkeld en strategisch beleid worden gevoerd.

Ook voor uw klanten?

Wilt u ook meehelpen met het aanjagen van de verduurzaming van de bestaande bouw? U kunt de ingevulde gegevens analyseren en ontdekken waar in uw klantenkring de opgaven en kansen liggen. Van inzicht naar stappen om te verbeteren. Zo wordt de Nederlandse gebouwde omgeving steeds duurzamer. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. U kunt ons hierover bereiken via 088-5580100 of via helpdesk@dgbc.nl

Dutch Green Building Council

De BREEAM-NL In-Use QuickScan is een product van de Stichting Dutch Green Building Council (DGBC), de onafhankelijke non-profit netwerkorganisatie die zich inzet om de gebouwde omgeving te verduurzamen. We stimuleren kennisontwikkeling, zorgen voor verbinding tussen participanten, verzorgen opleidingen en organiseren en faciliteren bijeenkomsten en evenementen over actuele duurzaamheidsthema's. Ook beheert en ontwikkelt DGBC het BREEAM-NL duurzaamheidskeurmerk. Dit is nationaal en internationaal hét keurmerk om de duurzame prestaties van gebouwen, sloopprojecten en gebieden te beoordelen.